Tom Vandenkendelaere Margot Wybo

Op 23 juni opende Burgemeester Kris Declercq officieel het Europees kantoor van Tom in de Manestraat 24, het hartje van Roeselare. Tom en Margot zijn de contactpersonen in wat een echt ‘Europapunt’ moet worden, een soort hub voor alles wat te maken heeft met de EU. Iedereen die vragen heeft of zoek is naar extra info is welkom. Het kantoor wil ook mensen samenbrengen, netwerken opbouwen binnen Roeselare. Mét een link naar de EU, uiteraard. Zo waren er in het eerste weekend al vragen over steun gelijkaardig aan Erasmus, maar dan voor bedrijfsstages in het buitenland; over lesgeven over Europa aan mensen met een verstandelijke beperking; of nog over in welke landen nu met de Euro kan betaald worden. Ook de Brexit was een felbediscussieerd onderwerp in de Manestraat.

Waarom dit kantoor?

Europa lijkt zo ver weg en nochtans bepaalt het grote delen van ons dagelijkse leven: we betalen met euro’s, we hoppen heel gemakkelijk de grens over voor onze job, op vakantie of, als Erasmusstudent. Met een kantoor in zijn thuisstad Roeselare wil Tom inspelen op de vraag naar informatie dichtbij en tegelijk proactief naar buiten treden met initiatieven om Europa op een frisse manier dichterbij te brengen.

“Je kan spreken van Europa dichterbij brengen, maar ik wil ook de daad bij het woord voegen”

Contactpunt

Het kantoor wil daarbij een contactpunt zijn waar burgers, verenigingen, scholen en bedrijven met vragen, groot of klein, terecht kunnen. Of het nu gaat over roamingtarieven, over de vogelrichtlijn of over een bezoek aan het Europees Parlement. Met een koffie en een persoonlijke ontvangst willen we in het Europees kantoor het juiste kader bieden om Europese onderwerpen onder de mensen te brengen.